1/20/2016

Bezy idealne


Zastanawiałaś się kiedyś jak zrobić bezy idealne ? Ja nie raz nie dwa! W końcu znalazłam przepis nie dość że idealny to jeszcze banalnie prosty ! Czy to nie spełnienie Twoich marzeń? U nas bezy zazwyczaj idą w parze z chruścikami. Bo to po nich zostają nam niewykorzystane białka.

No dobrze, już nie trzymam Cię w niepewności. Oto co potrzebujesz do przygotowania bezików idealnych:

- 4 białek
- szczypty soli,
- 250 g cukru pudru.

Piekarnik nastaw na 140'. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawaj do białek po łyżce cukru pudru. Dokładnie wszystko zmiksuj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wykładaj małą łyżeczką małe kleksy w małych odstępach. Piecz 30-40 minut. Gdy ostygną rozkoszuj się z najbliższymi tą białą pysznością.

Mówiłam że proste i szybkie? 

Pozdrawiam i życzę smacznego, 
Agata. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz