8/04/2015

Śniadanie idealne!


Pyszne, pożywne, a przede wszystkim zdrowe. Takie jest śniadanie idealne. 

Jaglanka jest lekkostrawna i nie uczula - ponieważ nie zawiera glutenu. Ma mało skrobi, a dużo łatwo przyswajalnego białka. Ma zbawienny wpływ na skórę, włosy i paznokcie. Kasza jaglana gdy jest źle przygotowana jest gorzka. Aby pozbyć sie tego nieprzyjemnego smaku należy najpierw przelać kaszę zimną wodą, a następnie wrzątkiem. 

Idealne proporcje dla mnie i Donatana na śniadanie to : 
- 6 łyżek kaszy jaglanej 
- 1,5 szklanki mleka 

Przelewany kaszę najpierw zimną wodą, potem wrzątkiem i gotujemy w mleku mniej więcej jak ryż. 
Gdy wchłonie większość mleka, zostawiamy na 10-15 minut pod przykryciem. 
Dodajemy ulubione owoce ( w naszym przypadku winogrono, nektarynka i borówki). Smacznego ! 


A Wy lubicie takie śniadania czy preferujecie co innego na najważniejszy posiłek dnia? 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz